Да търсиш смисъл в монолозите на Бойко Борисов по телевизиите

...
 Да търсиш смисъл в монолозите на Бойко Борисов по телевизиите
Коментари Харесай

Мишокът доктринер

 Да търсиш смисъл в монолозите на Бойко Борисов по малките екрани от дълго време е идея пердута. Пред нас към този момент е един изцяло привършен човек, отегчен от всичко и всички. Скача като пчеличка от тематика в тематика, без да довършва започнатото, хвали се на пакост и си има вяра като малко дете. А в действителност в очите на от ден на ден хора наподобява като бита карта, която даже не крие своята взаимозависимост и зависимост на външни " началници ". След последните му изказвания за Русия и ролята ни на безгласна писмен знак неговата управническа беззащитност взе да избива и на самосъжаление.    
" Като военна теория да приказваш, че Русия не ни е зложелател, а да си в НАТО, е противоречащо си... ние участваме с доктрините си в НАТО. Ако стане война, ще се бием на страната на НАТО... " С това признание Борисов удари в земята всички свои " сътрудници " и прародители. За наш голям позор той стана първият министър председател на страна член на Алианса, намерено заявил подготвеност да води война против Русия!
Знае ли Борисов на кого принадлежат думите: " Ако изпратя българска армия на Източния фронт, то тя ще премине при руснаците дружно с духовата музика! " Знае ли, че даже създателят им Борис Трети отхвърли да се подчини на Хитлер и макар натиска прояви достолепие и възприятие за национална " теория ".
Явно не знае, тъй като е привикнал на угодливост, без да мисли. Камо ли да отхвърля...  
Мишокът обаче се прави на по-нисък и от тревата, засенчвайки Тато, който преди време зовеше към снишаване и приземяване. Защото с неподражаемия си гений на актуален Бай Ганьо той незабавно след тоягата бърза да се застрахова и с моркова: " В същото време имаме огромен интерес съветските туристи да посещават България. Вече две години президентът Путин си съблюдава ангажимента, която имаме. "... Следва познатата плоча с газовия хъб. Изглежда тази шизофренна колебливост не му се вижда " противоречаща си ". В подобен миг човек изпитва и позор, и яд, и злоба, че на България й липсват държавници от ранга на Орбан и останалите водачи на Вишеградската четворка, които имат куража да защитят националните си ползи.
Защото какво в действителност ни споделя Борисов? Казва ни в прав текст, че нямаме своя външна политика. Че каквото решат Европейски Съюз и НАТО - това ще вършим. Сякаш страната ни е някакъв непряк наблюдаващ, лишен от възприятие за самозапазване и съпротивителни сили. Ама той бил за отпадане на глобите! Моля? Кога днешната ни власт е поставяла този въпрос? И има ли топки изобщо да го стори в миналото... Или май чака " там в Европейски Съюз да се схванат ".
А може би същинската цел на Борисов и ГЕРБ е много по-стратегическа - да откажат Путин от посещаване у нас за идващия 3 март. Такива като Плевнелиев, Митов и Ненчев замразиха връзките ни с Москва, може пък на Борисов да са му наредили да ги шунтира. Колкото до опасността от съветските ракети, дето били ориентирани към България, коства си да му напомним, че страната ни и без война е унищожена задоволително през последните години. В едно обаче може да е сигурен - не дай боже, да прати наши военни против Русия, никакви доктрини няма да го спасят. Защото ще бъде затрит от " националната обич ". 
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР